Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Úspešný začiatok novej sezóny

Dátum: 15.02.2017
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1505
Úspešný začiatok novej sezóny

Jeden z prvých crossmintonových turnajov tohto roku sa konal 11.2. v Pardubiciach a zišlo sa tam celkom 55 hráčov z ČR, Slovenska, Poľska, Maďarska, Nemecka, Švajčiarska a Chorvátska. Medzi nimi nechýbali ani naši hráči, krotím sa v silnej konkurencii darilo nad očakávanie a domov si odniesli zlato, striebro aj bronz.

Zlato vo štvorhre vybojoval Vladimír Pjecha po boku poľského spoluhráča Ociepu, majstra Európy z roku 2014. Vo finále si poradili s maďarským párom Vincze, Vincze 2:1 na sety.

V juniorskej kategórii chlapcov do 18 rokov sme mali dvojnásobne zastúpenie. Úspešnejší bol Marek Puškáš, minuloročný majster Slovenska v tejto vekovej kategórie, ktorý obsadil v Pardubiciach vynikajúce 2. miesto. Vo vyrovnanom finále len tesne podľahol 1:2 na sety domácemu hráčovi Melicharovi. Menej sa darilo Jurajovi Hubovi, ktorý vo svojej skupine vyhral iba jeden zápas a na postup to nestačilo.

V hlavnej mužskej kategórii obhájil 3. miesto z minulého roku Vladimír Pjecha, keď v semifinále nestačil na neskoršieho víťaza Švajčiara Wirtha a podľahol mu 1:2 na sety.


Výsledky z Pardubíc: http://rankings.crossminton.ophardt-team.org/service/ICOlive/ergselanz.asp?vnummer=635


Hralo sa aj v nedeľu

O deň neskôr sa konal menší crossmintonový turnaj v poľskom mestečku pri Krakove v Skawine. Aj tam sme mali zastúpenie a domov sme si odniesli ďalšie pekné umiestnenia.

Hlavnú mužskú kategóriu vyhral Ján Ščavnický st., ktorý porazil Poliaka Wilkosza 2:0 na sety. Svoje prvé skúsenosti na turnajoch získaval Pavol Roba, ktorý obsadil v kategórii mužov nad 40 rokov 3. miesto. Taktiež bronzový skončil jeho syn Richard Roba v kategórii juniorov do 12 rokov. Poslednú medailu získal Ján Ščavnický ml., keď si skúsil kategóriu starších, teda juniorov do 14 rokov, v ktorej obsadil pekné 3. miesto.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.