Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Septemthillis v Bílovci

Dátum: 20.12.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1039
Septemthillis v Bílovci

Mesto Bílovec je partnerským mestom nášho mesta len krátko, ale už sa rozvinula celkom seriózna spolupráca, väčšinou v oblasti športu, konkrétne futbalu. Prvou „lastovičkou“ v oblasti kultúry bol spevácky zbor Septemthillis pri ZUŠ v Lipanoch, ktorý reprezentoval naše mesto na oslave 25. výročia posvätenia zvonov v Kostole sv. Mikuláša v Bílovci.   

Veľmi zaujímavé a podnetné kultúrno-spoločenské podujatie sa konalo 22. - 23. októbra. V sobotu celá delegácia z Lipian (mesto zastupovala viceprimátorka Viera Urdová) navštívila miestnu základnú umeleckú školu, ktorá pripravila príjemné prekvapenie v podobe ukážky zo známeho diela muzikálu Fantóm opery. V podvečer sa všetci zúčastnili slávnostného koncertu v Dome kultúry v Bílovci, na ktorom sa predstavil domáci spevácky zbor Bílovec a hosťom bol spevácky zbor Ondráš z Nového Jičína.

V nedeľu sa v meste konali oslavy posvätenia zvonov aj so slávnostnou svätou omšou a po nej nastala veľká chvíľa pre náš spevácky zbor Septemthillis. Vo svojom takmer hodinovom vystúpení pod vedením zbormajsterky Gabriely Pintérovej predviedol zbor excelentný výkon, ktorý bol ocenený nielen potleskom prítomného publika, ale slová obdivu a uznania vyslovil aj starosta mesta Pavel Mrva.

Koncert a samotná návšteva v Bílovci boli ukážkou kvalitnej reprezentácie mesta Lipany, ako aj nadviazania novej spolupráce medzi základnými umeleckými školami dvoch miest a dvoch národov.

Viera Urdová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.