Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Chcú viac vedieť o hviezdach

Dátum: 11.07.2016
Autor: Mesto Lipany
Počet videní: 1339
Chcú viac vedieť o hviezdach

Nielen rôzni mágovia, veštci či zaľúbenci pozerajú na oblohu a snažia sa z hviezd vyčítať budúcnosť alebo osud. Aj študenti lipianskeho gymnázia sa zaujímajú o hviezdy a svoje vedomosti radi konfrontujú s ostatnými mladými ľuďmi v rámci kraja, ba  aj celého Slovenska, ktorým svet hviezd  rovnako učaroval.

Pod vedením Mariána Mišenčíka sa do astronomického korešpondenčného seminára zapojil žiak II.B triedy Jozef Mizerák, ktorý v celoštátnom meradle obsadil 2. miesto. Spolu s ním sa súťaže Čo vieš o hviezdach zúčastnili aj ďalší študenti školy. V krajskom kole súťaže 27. apríla školu reprezentoval Filip Šašala (tercia), ktorý obsadil 7. miesto, 28. apríla Dušan Gold (1. ročník), ktorý sa umiestnil na 3. mieste a víťazom krajského kola sa stal Jozef Mizerák. Poslední dvaja menovaní školu a Prešovský kraj reprezentovali aj v celoštátnom kole súťaže v Nitre 8. – 9. júna. Súťažiacich aj na túto astronomickú súťaž pripravoval Marián Mišenčík.

Viera Urdová, Gymnázium Lipany

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.