Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Príhovor primátora mesta Lipany

Dátum: 05.01.2024
Počet videní: 409
3 min. čítania
Príhovor primátora mesta Lipany

Ing. Vladimír Jánošík

Milí spoluobčania,

chvíle strávené s blízkymi pri štedrovečernom stole sú už dnes minulosťou. Darčeky boli odovzdané a rozbalené a verím, že vám všetkým urobili radosť. To podstatné ale je, že ste Vianoce strávili v pokoji a v kruhu najbližších. Skončili aj oslavy príchodu nového roka 2024. Zo záveru toho predchádzajúceho ostali len krásne spomienky, ktoré si so sebou ponesieme a budeme z nich čerpať silu a energiu ďalších 365 dní. Každé novoročné prianie bolo už vyslovené, ostáva ho už len naplniť. Aký však bude rok 2024 v skutočnosti? Nikto z nás to dnes nevie. Môžeme dúfať, že bude lepší a pokojnejší ako ten rok predchádzajúci.

Stojíme na prahu ďalších 12 mesiacov a pozeráme dopredu. Ako mestská samospráva budeme musieť riešiť mnoho problémov, ale na druhej strane aj využiť všetky ponúkajúce sa možnosti pre rozvoj Lipian. Ako ste už iste zachytili v médiách - samosprávam sa bude žiť ťažšie. Stav verejných financií je v zlom stave, čo má dopad na každé mesto a obec - Lipany nevynímajúc. Na druhej strane sú tu výzvy z nového programového obdobia, ktoré by sme radi maximálne využili. Na všetko bude potrebné nájsť dostatok finančných prostriedkov - na prípravu jednotlivých projektov a investícií, ako aj na finančnú spoluúčasť mesta pri ich realizovaní. Chceme sa so všetkými výzvami a problémami popasovať a spolu s vami a vašou podporou ich úspešne priviesť do finále. Držme si v tom všetci palce.

Rád by som ešte raz touto cestou poďakoval všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, že sme minulý rok mohli stráviť v príjemnej atmosfére. Pevne verím a dúfam, že sa v podobnom priateľskom duchu budeme v našom meste Lipany stretávať aj v roku 2024.

Buďte všetci zdraví a nech sa vám splnia tajné priania a sny.

Každému z vás prajem, aby všetky vaše rozhodnutia boli správne.

Teším sa na stretnutia s vami v novom roku 2024.

 

Vladimír Jánošík, primátor mesta Lipany